top of page

Dream Team Stories

Als je ‘succes verhalen teams’ intypt in Google vind je 0 hits, NUL! Wel verschijnen er vele voorbeelden uit de topsport of de kunsten. En natuurlijk allerlei managementboeken hoe tot teamsucces te komen. Waar zijn de grote of kleine verhalen van succesvolle teams in profit of non-profit organisaties? Over teams die samen leren, innoveren, groeien? Ik ben op zoek naar waardevolle verhalen, dichtbij huis, ter inspiratie, waar we van kunnen leren.

Waarom succesverhalen over teams nodig zijn – juist nú

We kunnen uitdagingen in ons werkveld niet meer alleen oplossen en moeten, om doorbraken te realiseren en te vernieuwen, disciplines slim combineren. Dat vraagt om ijzersterk teamwerk. En dat in een tijd waarin teams steeds dynamischer zijn. Zo wisselt de samenstelling vaker door flexibele of tijdelijke krachten. Een deel van het team werkt thuis of zelfs over de grens. De vraag om ondernemerschap, eigenaarschap en zelforganisatie stijgt. In de praktijk blijken teams vaak niet maximaal te leren en te presteren - en dat wordt alleen maar pittiger – zo lijkt het.

Interview serie en een opleiding over teams

Ik ben op zoek naar acht succesverhalen van leiders of teamleden die met trots willen vertellen over hun team. Hoe ze samen uit een dal zijn geklommen. Hoe ze iedereen verrassen met mooie resultaten, door optimaal samen te werken, uitdagingen aan te gaan, van elkaar te leren. Een acht-tal open en eerlijke verhalen vanuit verschillende contexten en achtergronden.

Jeanine Jansen is verbonden aan Executive Education & Organizational Development binnen Nyenrode Business Universiteit. Ze werkt veel met leiders en teams. Op basis van de interviews schrijft ze blogs en zal ze (met haar team) een nieuwe opleiding ontwikkelen voor wie over teamsucces wil leren – vanuit theorie én praktijk. Heb je een mooi, actueel en eigen verhaal? Stuur een alinea over jouw team met jouw contactgegevens op via j.jansen@nyenrode.nl.

Tags:

You might also like..
Search with tags
bottom of page